top of page
DSC09350.jpg

KARRIÄR

Namnlös design-7_edited_edited_edited.jpg

Bli studentkonsult

Som konsult hos Aurora Studentkonsulter bör du ha goda analytiska och kommunikativa förmågor. En fördel är om du tidigare arbetat med kundrelationer, sälj och innehar vana med att arbeta projektbaserat. Vi ser även att du är engagerad och tillsammans med andra vill bidra till verksamhetens fortsatta utveckling. Vi tror att ett heterogent team är bättre än ett homogent, därav uppmuntrar vi att studenter från olika utbildningar söker. För mer information fortsätt skrolla ner på sidan.

Namnlös design-10.png
Vad vi erbjuder

Som studentkonsult kommer du arbeta i skarpa projekt mot våra klienter. Aurora Studentkonsulter erbjuder dig möjligheten att konkretisera dina teoretiska färdigheter och använda dessa i skarpa och utmanande projekt. Detta skapar goda möjligheter för individuell utveckling samtidigt som du har ett avlönat arbete utanför studierna. Vi värderar våra konsulters utveckling högt och du erbjuds utbildningar tillsammans med våra partners.

Jobba hos oss
Låter detta som en intressant utmaning som passar din profil? Håll isåfall utkik efter våra rekryteringsperioder, vilka vi annonserar genom våra sociala kanaler.
 
Orkar du inte vänta? Då är du välkommen att lämna en spontanansökan innehållande CV till:
rekrytering@aurorastudentkonsulter.se
Vi ser fram emot att träffas, gärna över en kaffe, för att lära känna dig bättre och berätta mer om organisationen!
DSC09360.jpg

Röster från alumner

Läs vidare för att se vart några av våra gamla studentkonsulter arbetar nu och hur deras tid i Aurora har hjälpt dem i sitt nuvarande arbetsliv. 

5.png
Rebecka Nylén

Hej hej,  

Jag heter Rebecka Nylén och jag är en gammal Aurorare som tog examen från industriell ekonomi sommaren 2023, avslutet innovation och affärsutveckling. 

Nu hittar ni mig på Centigo i Stockholm där jag jobbar som managmentkonsult och går första året på konsultprogrammet, superkul!

"

"

6.png

Ser jag tillbaka ett år, när jag jobbade som studentkonsult på Aurora så finns det mycket som jag tar med mig i mitt arbete idag. Det främsta skulle jag säga är hur man på ett metodiskt sätt hanterar problem, bryter ner dem och slutligen bygger lösningar. Detta är något som jag ständigt ställs inför som konsult. Nya problem kan upplevas som abstrakta och svåra att lösa, men genom metoder (SCQ, Issue three, IDD) så inser man att det mesta går att konkretisera och ta fram en lösning

Om man ser till mina dagliga arbetsuppgifter så håller jag mycket möten för att projektleda större team av anställda, presenterar för styrgrupper och håller i intervjuer. Jag upplever att jag har ett bra självförtroende och känner mig bekväm i dessa situationer. Detta tror jag är mycket tack vare att man som konsult i Aurora får vara del av kundpresentationer, projektleda och hålla i intervjuer med anställda inom alla möjliga typer av roller.

"

"

10.jpeg
Amadeus Ojala

Jag läste civilingenjör inom industriell ekonomi där jag valde miljöteknik som profilval samt strategi och innovativa affärsmodeller som inriktning. Det hela avslutades sommaren 23’!

Nu jobbar jag som managementkonsult inom "Financial Services Advisory” på KPMG i Stockholm.

"

"

11.jpeg

Min roll på KPMG innebär kort och gott att jag driver utvecklingsarbeten inom en rad olika områden såsom ESG och digitalisering, men allt är riktat mot Nordens största aktörer inom finanssektorn. Utmanande, givande, lärorikt och KUL!

Då jag är relativt ny på mitt jobb så är det främst en sak jag tagit med mig som jag lärde mig i Aurora. Det är att VÅGA! Våga ta sig an nya saker! Våga bidra med tankar och idéer! Våga ställa de dumma frågorna för att skaffa kunskap!

Jag rekommenderar studenter att ta chansen att gå med i Aurora. Att smygstarta övergången från det teoretiska till det praktiska är inte en dum sak, men framförallt kommer du utvecklas, bli mer attraktiv på arbetsmarknaden och får vara en del av en fantastisk organisation!

"

"

15.jpeg
Gabriel Rosengren

Jag tog examen sommaren 2023, efter att ha studerat industriell ekonomi, med avslut inom innovation och strategisk affärsutveckling.

 

Idag jobbar jag som managementkonsult inom energiomställningen på Implement Consulting Group i Göteborg, där jag arbetar med strategiska frågor kring energiomställningen och elektrifiering av fordon.

"

"

16.jpeg

Under min tid i Aurora studentkonsulter fick jag lära mig mängder av saker som jag kunnat ta med mig in i mitt yrke som managementkonsult. De två främsta egenskaperna jag tagit med mig är projektledning och kundkontakt

 

Att känna sig bekväm med både kundkontakt och projektledning var väldigt viktiga i många av de projekt jag gjorde i Aurora, för att säkerställa att man levererar hög kvalitet i tid, i linje med kundernas förväntan. Dessa erfarenheter har jag kunnat dra väldigt mycket nytta av i mitt dagliga arbete.

 

Att jobba som studentkonsult ger verkligen ett smakprov på hur det är att jobba som managementkonsult och därför hade jag rekommenderat alla som är intresserade av en karriär som managementkonsult att söka till Aurora. Jag vill även passa på att slå ett slag för att engagera sig i Auroras styrelse, där man verkligen får prova på hur det är att driva bolag.

"

"

Kom i kontakt med oss på Aurora Studentkonsulter!
Kontakta oss för ett möte där vi diskuterar huruvuda vi kan hjälpa dig. 

bottom of page